Copy GeneralAktualitásokTedd, vagy ne tedd? - Kiválasztás a HR-es szemével

Tedd, vagy ne tedd? - Kiválasztás a HR-es szemével

Köszönjük a megtiszteltetést, hogy a Női Karriernap alkalmából megoszthattuk a gondolatainkat. Interjú Kicandasz Andreával, a Copy General Zrt. HR vezetőjével.

Az álláskeresőknek komoly kihívásokkal kell szembenézniük, akár pályakezdők, akár karrierváltást terveznek, akár egyéb okok miatt kell új munkahelyet találniuk. Az álláskeresés maga is munka: idő- és energia-befektetést, tudatos felkészülést és számos készség latba vetését igényli. A siker érdekében érdemes tisztában lenni azzal, hogy hogyan gondolkodik a „másik oldal” néhány fontos kérdésről. Kicandasz Andreával, a Copy General Zrt. HR vezetőjével beszélgettünk.

Számodra mi a legfontosabb a HR szakmában, miért ez a hivatásod? Mennyire nehéz ma ebben a szakmában dolgozni?
Szeretek az emberekkel foglalkozni. Fontos számomra, hogy a cégünknél dolgozó kollégák jó kapcsolatokat ápoljanak egymással, hiszen az idejük nagy részét a munkahelyen töltik. Az új munkatársak kiválasztása kihívás, mert mint minden vállalkozás, mi is a legjobbakkal szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni, ez manapság nehéz feladatnak tűnik.

Olvastam egy remek interjút egy amerikai nagyvállalat HR vezetőjével, aki azt mesélte, „ha tudni szeretném, milyen volt az interjúalanyom, akkor telefonálok a recepcióra, hogy a jelölt, tiszteletteljes volt-e”. Mi számít igazán a felvételi során?
Sok cégnél a szakmai tapasztalaton és a „tanultságon” van a hangsúly, erre építenek, és arra, hogy kinek mennyire jó a PR-ja. Természetesen vannak olyan szakmák, pozíciók, ahol ez meghatározó, de nem minden esetben csak és kizárólag ez számít, hiszen minden szervezetben megvannak a sajátosságok, ezeket kell megtanulni, és alkalmazni. Azt vallom, ha valaki akar, tud, és képes dolgozni becsülettel, az az ember mindenképpen talál munkát, mert értéket képvisel. Véleményem szerint az imént említettek mellett még jelentős az őszinteség, az illemtudás és az alázatosság, a szó jó értelmében. Lényeges, hogy a jelölt magát adja az interjún, legyenek céljai, és a célok eléréséhez meglegyen benne a kitartás.

Az interjú folytatását ide kattintva tekinthetitek meg.:)